Hvorfor Er Plastik Skadeligt For Miljøet

Skrevet d. 11. February 2021
DarkmoonArt_de / Pixabay

Plastik er et genialt materiale samt en stor del menneskets dagligdag. 

Plastik er billigt og holdbart, og sparer faktisk verdenen for enorme mængder af co2. Over de seneste årtier er plastikproduktionen mangedoblet, og det er her problemet opstår. Der er opstået et enormt overforbrug af plastik, hvilket resulterer i, at store mængder plastik desværre ender i naturen, og specielt i verdenshavene.

Det store problem ved at det ender verdenshavene er at dyrene tror det er mad og spiser det, skildpadder der bliver viklet ind i gammel fiskenet og drukner, og fugle der bliver fundet døde fyldt med plastik inde i sig. Derudover så bliver plastikken nedbrudt med tiden til mikroplast, som er så småt at det ikke engang kan ses med det blotte øje. Det gør at store og lige så små fisk, ville kunne indeholde plastik som ender med at blive fanget af mennesker og serveret derhjemme på spisebordet. 

Man ved at 90% af det mikroplast som mennesket indtager, bliver skyllet lige igennem kroppen. men dog er der stadig en lille del der bliver i kroppen som kan bliver der i lang tid, og kan være skadeligt. 

Man har endnu ikke forsket meget i hvad mikroplast gør ved mennesker, men man ved blandt andet at det har en hormonforstyrrende effekt på skalddyr, om det ligeledes har på mennesker ved man fortsat ikke endnu, men det kunne man forestille sig det havde.

Menneskets store forbrug af plastik er altså ikke kun utrolig skadeligt for miljøet, men fører lige direkte tilbage til vores egne spiseborder og muligvis har en enorm skadelig effekt på mennesket også.  

Sidens tekst var skrevet med støtte fra Perlen Odense. Vi vil derfor gerne anbefale dig at kigge på udvalget af dagmarkors. Tak for hjælpen! - uden jer ville det ikke kunne lade sig gøre.

Næste indlæg
Hvordan kan jeg hjælpe miljøet?
Miljøet er et stort og diskuteret tema, du aldrig helt kan undgå at høre om i hverdagen. Der bliver …
Læs mere
Hvad gør genbrug for miljøet?
Genbrug er altid en god ting, ikke mindst for miljøet, da der ikke skal bruges nye råvarer til gen…
Læs mere
Hvorfor skal vi passe på miljøet?
Vi skal alle sammen være med til at passe på miljøet, hvis vi gerne vil være med til at nyde den i…
Læs mere