Hvad Gør Genbrug For Miljøet?

Skrevet d. 01. June 2021
Pixabay / Pexels

Genbrug er altid en god ting, ikke mindst for miljøet, da der ikke skal bruges nye råvarer til generhvervelse af produkterne. Derfor bliver der sparet på jordens ressourcer, når vi afleverer ting, store som små til genbrug.

Herunder vil du finde nogle af de produkter vi oftest afleverer på genbrugsstationen.

  • En skraldespand til glas og dåser er efterhånden blevet fast inventar i de fleste hjem, så man kan sorterer sit affald og det kan blive genbrugt. Glasset bliver genbrugt til nye glas, hvilket sparer en masse energi. Dåserne af aluminium bliver genbrugt til nye dåser, cykelstel eller sølvpapir.
  • I lægere tid har vi også haft en affaldsspand til aviser, blade og pap. Dette bliver også genbrugt til at fremstille genbrugspapir, pap, toiletpapir og æggebakker.
  • Som noget nyt, har vi i vores kommune også modtaget en skraldespand til madaffald, som bliver genanvendt. Madaffaldet bliver til biogas og restproduktet herfra bliver igen brugt som gødning.
  •  Endnu har vi ikke modtaget en spand til aflagt tøj, men det kan sagtens komme. Når du afleverer dit tøj til genbrug, bliver det bedste sorteret fra og solgt videre, mens resten bliver brugt til tæpper og andre ting.

Jeg håber, du har kunnet bruge ovenstående til noget og at du tænker dig om en ekstra gang, inden du smider noget ud i din almindelige skraldespand.

Til slut vil vi hurtigt takke Perlen Odense for støtten de her bidraget til artiklen. Hos Perlen Odense finder du en lang række lækre produkter - eksempelvis: Sif Jakobs. Tusind tak for støtten, siger vi.

Næste indlæg
Hvordan kan jeg hjælpe miljøet?
Miljøet er et stort og diskuteret tema, du aldrig helt kan undgå at høre om i hverdagen. Der bliver …
Læs mere
Hvorfor skal vi passe på miljøet?
Vi skal alle sammen være med til at passe på miljøet, hvis vi gerne vil være med til at nyde den i…
Læs mere
Hvordan forurener plastik miljøet?
Plastik må siges at være en smart og ufattelig udbredt opfindelse, som stortset alle mennesker møder…
Læs mere