Hvad Kan Jeg Gøre For Miljøet?

Skrevet d. 17. November 2020
Pixabay, ejaugsburg

Miljøet er et stort og diskuteret tema, man næsten hører om hver eneste dag i medierne. Der bliver lavet store aftaler til konferencer og virksomheder laver interne ordninger. Det nyeste tiltag som stadigvæk er på vej ud i det danske land er affaldssortering. 

Netop i affaldssorteringen kan du selv være med til at gøre en forskel for miljøet. Når du sorterer affald, kan de forskellige materialer såsom dåser, glas, aviser og pap blive genbrugt. Det vil sige, at der kan blive lavet nye produkter, fordi det hele ikke bliver blandet sammen. 

De steder hvor affaldet stadigvæk bliver blandet, kommer det hele ned i samme "kasse" og bliver brændt på forbrændingen. Det betyder at flere ting der kan blive genbrugt bliver brændt, fordi det er for ressourcekrævende at sortere det hele, når det først har været igennem en skraldebil. Ergo der kommer et større ressourcespild.

Ud over affaldssortering kan du også vælge at samle skrald, når du eksempelvis går en tur. Du kan tage en pose med, hvor du kan samle affaldet. På den måde hjælper du også naturen, da den ikke skal nedbryde affaldet. Ting som plastik, pap og behandlet træ er enormt krævende for naturen at nedbryde, da det ikke er et materiale, den er vant til. Samtidig får du også god samvittighed og motion. Hvis du er heldig, kan du også finde pant, så du kan få lidt småpenge til sparegrisen ;-)

En tredje ting du kan gøre, er at hjælpe med at spare på plastikken og tage dit eget net/indkøbspose med, når du skal ud at handle. Har du glemt dit eget indkøbsnet, kan du også være heldig, at der er en tom kasse i butikken, som du kan fylde dine varer ned i.

OBS: Artiklen er lavet i samarbejde med Perlen Odense. Vi vil derfor gerne anbefale dig at kigge på udvalget af livets træ smykker. Det betyder, at Perlen Odense får et link i artiklen.

Næste indlæg
Hvordan forurener plastik miljøet?
Plastik må siges at være en smart og ufattelig udbredt opfindelse, som stortset alle mennesker møder…
Læs mere
Hvorfor er plastik skadeligt for miljøet
Plastik er et genialt materiale og er en kæmpe stor del menneskets dagligdag.  Plastik er bill…
Læs mere
Er el-løbehjul gode for miljøet?
El-biler skulle være gode for miljøet, da de udleder mindre CO2 i forbindelse med selve kørslen, end…
Læs mere