Er El-løbehjul Gode For Miljøet?

Skrevet d. 03. December 2020
Pixabay

El-biler skulle være gode for miljøet, da de udleder mindre CO2 i forbindelse med selve kørslen, end benzin- eller dieseldrevne biler gør det. Men, gælder det også for el-løbehjul? Er el-løbehjul gode for miljøet?

El-løbehjul er blevet populære, især hos unge, hvor de er et nemt og forholdsvist billigt transportmiddel. Om de er - og hvordan de kan være gode for miljøet, kan du se mere om her.

Sådan kan el-løbehjul være gode for miljøet

Er el-løbehjul gode for miljøet? Det kan de være, hvis de erstatter de helt rigtige ting. Et el-løbehjul kan være godt for miljøet, hvis det f.eks. erstatter en knallert eller scooter, der kører på benzin.

Her reducerer du aktivt din CO2-udledning. Dit kompromis er blot, at du f.eks. får en 10 km/t lavere tophastighed, når du vælger et el-løbehjul kontra en scooter 30.

Er det bedre at bruge strøm end benzin? Det kommer i bund og grund an på, hvordan din strøm produceres. I dag produceres 2/3 af alt dansk strøm via vind, sol og vandenergi eller atomkraft eller biobrændsel. 

Opnår man en fuld produktion i forhold til vedvarende energi, så vil en el-scooter være meget bedre for miljøet end en scooter.

Hvis dit alternativ er en cykel kontra et el-løbehjul, så vil din cykel være bedre for miljøet end et el-løbehjul. Men i stort set alle andre sammenhæng, så vil et el-løbehjul være bedre for miljøet. Især hvis det kører langt på en opladning.

Tak til avXperten

Til sidst vil vi gerne takke avXperten for støtten til indlægget her. Hos dem kan du eksempelvis købe de omtalte el-løbehjul samt tusindvis af andre spændende elektroniske produkter.


Næste indlæg
Hvordan kan jeg hjælpe miljøet?
Miljøet er et stort og diskuteret tema, du aldrig helt kan undgå at høre om i hverdagen. Der bliver …
Læs mere
Hvad gør genbrug for miljøet?
Genbrug er altid en god ting, ikke mindst for miljøet, da der ikke skal bruges nye råvarer til gen…
Læs mere
Hvorfor skal vi passe på miljøet?
Vi skal alle sammen være med til at passe på miljøet, hvis vi gerne vil være med til at nyde den i…
Læs mere