Er Plastik Godt For Miljøet?

Skrevet d. 10. November 2020
mali maeder, Pexels

Plastik bliver brugt i en voldsom grad i vores moderne samfund. Alt fra madopbevaring, legetøj, bestik, glas og dæk bliver lavet i plastik. Da plastik først blev lanceret, så blev det kaldt er sandt vidunder, men forholder det sig også sådan den dag i dag?

Er plastik godt for miljøet? Såfremt plastik bliver smidt i naturen og verdens have, så er plastik selvfølgelig ikke godt for miljøet. Dog kan det sagtens være et rigtig godt alternativ til emballering, hvis man formår at genbruge det tilstrækkeligt og sorterer det korrekt, når man er færdig med at bruge plastikken.

Som det ser ud lige nu, så er vi simpelthen ikke dygtige nok til at håndtere plastik. Vi får desværre ikke det maximale ud af plastikaffald, hvilket er yderst problematisk i forhold til at gøre plastik mere bæredygtigt.

Mange tænker sikkert, at det ville være langt mere miljøvenligt, hvis man udskiftede alle plastikposer med eksempelvis muleposer i stof. Og netop denne påstand kan der være noget om, men så alligevel ikke.

Hvis du køber en mulepose, og kun bruger den et par gange, så er det langt fra klimavenligt. En pose i stof skal bruges rigtig mange gange, før det er mere miljøvenligt end en plastikpose.

Det er dog de færreste, der bruger dem nok gange til at det er rigtig miljøvenligt.

Næste indlæg
Hvordan kan jeg hjælpe miljøet?
Miljøet er et stort og diskuteret tema, du aldrig helt kan undgå at høre om i hverdagen. Der bliver …
Læs mere
Hvad gør genbrug for miljøet?
Genbrug er altid en god ting, ikke mindst for miljøet, da der ikke skal bruges nye råvarer til gen…
Læs mere
Hvorfor skal vi passe på miljøet?
Vi skal alle sammen være med til at passe på miljøet, hvis vi gerne vil være med til at nyde den i…
Læs mere