Er Plastik Godt For Miljøet?

Skrevet d. 10. November 2020
mali maeder, Pexels

Plastik bliver brugt i en voldsom grad i vores moderne samfund. Alt fra madopbevaring, legetøj, bestik, glas og dæk bliver lavet i plastik. Da plastik først blev lanceret, så blev det kaldt er sandt vidunder, men forholder det sig også sådan den dag i dag?

Er plastik godt for miljøet? Såfremt plastik bliver smidt i naturen og verdens have, så er plastik selvfølgelig ikke godt for miljøet. Dog kan det sagtens være et rigtig godt alternativ til emballering, hvis man formår at genbruge det tilstrækkeligt og sorterer det korrekt, når man er færdig med at bruge plastikken.

Som det ser ud lige nu, så er vi simpelthen ikke dygtige nok til at håndtere plastik. Vi får desværre ikke det maximale ud af plastikaffald, hvilket er yderst problematisk i forhold til at gøre plastik mere bæredygtigt.

Mange tænker sikkert, at det ville være langt mere miljøvenligt, hvis man udskiftede alle plastikposer med eksempelvis muleposer i stof. Og netop denne påstand kan der være noget om, men så alligevel ikke.

Hvis du køber en mulepose, og kun bruger den et par gange, så er det langt fra klimavenligt. En pose i stof skal bruges rigtig mange gange, før det er mere miljøvenligt end en plastikpose.

Det er dog de færreste, der bruger dem nok gange til at det er rigtig miljøvenligt.

Tak til Classic Room, der har ydet økonomisk støtte til udarbejdelsen af artiklen. Hos Classic Room bestiller du et stort udvalg af Frederik Bagger varer. Det betyder at Classic Room får et link i ovenstående indhold.

Næste indlæg
Er el-løbehjul gode for miljøet?
El-biler skulle være gode for miljøet, da de udleder mindre CO2 i forbindelse med selve kørslen, end…
Læs mere
Hvad kan jeg gøre for miljøet?
Miljøet er et stort og diskuteret tema, man næsten hører om hver eneste dag i medierne. Der bli…
Læs mere
Hvad består CO2 af?
De fleste ved, at CO2 ikke er godt for klimaet, men hvad består CO2 af? CO2 kaldes også for kuldioxi…
Læs mere